Université de Strasbourg
Vous êtes ici :  Accueil : Hokkaido-Strasbourg Symposium Biotic and Abiotic Molecular Machines and Motors

Hokkaido-Strasbourg Symposium Biotic and Abiotic Molecular Machines and Motors

Le 14/11/2018
De 13h30 à 17h40
Faculté de chimie, salle du conseil

Program


13:30-13:35 Opening Remarks by Prof. M. W. Hosseini 

13:35-14:05 (30 min) Prof. K. Kimbara [Tokyo Institute of Technology]:
Approach to molecular engines: Design of stimuli-responsive molecules mimicking dynamic functions of transmembrane proteins

 14:05-14:35 (30 min) Prof. N. Giuseponne [University of Strasbourg]:
Out-of-equilibrium Integration of Molecular Machines

 14:35-15:05 (30 min) Prof. Y. Kageyama [Hokkaido University]:
Self-sustained dynamics of molecular assembly towards construction of autonomous molecular systems

15:05-15:30 Coffee Break

15:30-16:00 (30 min) Prof. M. W. Hosseini [University of Strasbourg]:
Molecular Turnstiles

16:00-16:30 (30 min) Prof. Y. Maeda [Kyushu University]:
Geometric principle for controlling active matters: From bacterial suspension to active cytoskeletons

16:30-17:00 (30 min) Prof. V. Heitz [University of Strasbourg]:
Covalent cages as switchable receptors

17:00-17:30 (30 min) Prof. A. Kakugo [Hokkaido University]:
Collective motion of microtubules forms unique pattern in response to external mechanical perturbation 

17:30-17:40 Closing Remarks by Prof. K. Kimbara